info@diaco-system.ir
ده خط 38454377-051 - 09153251974 - 09155798245
شنبه تا پنجشنبه : 8:00 صبح - 18:00 بعدازظهر

اخبار و مقالات

آشنایی با ویدیو دتکتورها و کاربرد آن‌ها در صنعت

 

نحوه عملکرد ویدیو دتکتورها:

ویدیودتکتورها راهکار منعطفی برای شناسایی حریق هستند که می‌توانند به سیستم نظارتی یک مجموع متصل شده و دود و یا شعله حریق را در هر نقطه از میدان دید دوربین تشخیص دهند. به این ترتیب مخاطرات ناشی از پراکندگی دود به شدت کاهش می‌یابد.

ویدیودتکتورها در مقایسه با دتکتورهای نقطه‌ای ناحیه وسیع‌تری را پوشش می‌دهند به این ترتیب نه تنها تعداد تجهیزات مورد نیاز کاهش یافته که مدت زمانی که باید برای نصب و راه‌اندازی یا تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق (آشنایی با انواع سیستم‌های اعلام حریق) استفاده شود را کاهش می‌دهد.

واکنش سریع و دقیق:

یکی از ویژگی‌های ویرانگر حریق توانایی گسترش آن است. به همین خاطر باید سیستم سریع و قابل اعتمادی برای تشخیص به موقع آن در نظر گرفته شود. در اکثر کاربری‌ها می‌توان از دتکتورهای دودی استفاده کرد در حالیکه در برخی از فضاها با سقف‌های بلند باید تجهیزات دیگری تعبیه شود.

به کمک ویدیو دتکتورهای مجهز به IP متحرک، در حقیقت سیستم‌های اعلام حریق با تکنولوژی پیشرفته دوربین‌های آنالوگ تلفیق می‌شوند.

ویژگی‌ها:

  • امکان تشخیص حریق در مبدا.
  • امکان تشخیص هر دو عامل دود و یا شعله.
  • امکان شناسایی حریق‌های نهفته، بدون دود و مایعات مشتعل.
  • امکان شناسایی حریق در تمام زاوایا.
  • مخابره اطلاعات در لحظه.
  • امکان ذخیره سازی اطلاعات به صورت ویدیویی برای تجزیه و تحلیل موثر در زمان مناسب.

کاربری‌ها:

تشخیص حریق در واحدهای تامین نیرو به کمک ویدیو دتکتورها:

واحدهای تولید نیرو تاسیساتی هستند که در آن از تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی برق تولید می‌شود. عموما این تاسیسات شامل یک یا دو ژنراتور و واحدهای مصرفی انرژی هستند که انرژی مورد نیاز برای به حرکت درآوردن توربین و ایجاد میدان مغناطیسی خود را از سوخت‌های فسیلی همچون ذغال سنگ، نفت و گاز طبیعی تامین می‌کنند.

اخیرا واحدهای تولید نیرو انرژی مورد نیاز خود را از منابع سوخت‌های تجدیدپذیر همچون باد، انرژی خورشیدی و امواج تامین می‌کنند. نیروگاه‌های حرارتی قبل از آزادسازی پسماند فرآیندهای خود باید با برج‌های خنک کننده در تعامل قرار بگیرند.

مخاطرات واحدهای تامین نیرو:

عموما طراحی سیستم‌  اعلام حریق کارآمد برای واحدهای نیرو، به خاطر وسعت و ماهیت پیچیده‌ای که دارند ، دشوار است. علاوه بر این وجود موادی با قابلیت احتراق بالا در این واحدها همچنین وجود گرد و غبار، خاک و چربی احتمال آلارم‌های کاذب را بالا می‌برد.

چالش‌ها:

محوطه‌های عظیم و سقف‌های بلند موجب پراکندگی دود شده و مدت زمان رسیدن دود به دتکتورها را افزایش می‌دهد.

به علت زیاد بودن آلاینده‌ها، چربی و گرد و غبار سیستم‌های اعلام حریق باید به صورت دوره‌ای تعمیر و نگهداری شوند.

دیواره های توربین می‌تواند شعله‌های حاصل از حریق را مخفی کند.

با توجه به آلودگی محیط امکان هشدارهای کاذب بالاست.

راه‌حل مطلوب:

یکی از راهکارهای مناسب برای تشخیص حریق در این فضاها تلفیق دتکتورهای نمونه‌بردار هوا با ویدیو دتکتورهاست.

دتکتورهای نمونه‌بردار هوا (ASD) قابلیت این را دارند که حریق را در مراحل اولیه شناسایی کنند، این دتکتورها به خاطر طراحی منحصربفردی که دارند می‌توانند در فضاهای مخفی یا با دسترسی محدود نصب شوند.

علاوه بر دتکتورهای ASD، می‌توان از دتکتورهای VSD یا ویدیودتکتورها هم در این فضاها استفاده کرد، به این ترتیب کارایی سیستم بالا ‌رفته و احتمال هشدارهای کاذب کاهش می‌یابد.

تشخیص حریق در کارخانه‌های کاغذسازی به کمک ویدیو دتکتورها:

کارخانه‌های کاغذسازی یکی از مخاطره‌آمیز‌ترین محیط‌ها برای وقوع آتش‌سوزی می‌باشند. از طرفی گردو غبار و رطوبت می‌تواند عملکرد تجهیزات اعلام و اطفای حریق را به شدت تحت تاثیر قرار دهد و موجب آلارم‌های ناخواسته شود.

به همین ویدیو دتکتورها یکی از بهترین تجهیزات اعلام حریق برای این محیط محسوب می‌شوند. به کمک ویدیو دتکتور کاربر می‌تواند به کمک دوربین‌های نظارتی فضا وقوع حریق را نیز رصد کند.

سایر موارد استفاده از ویدیو دتکتورها:

  • انبارهای وسیع
  • فرودگاه‌ها
  • خطوط راه‌آهن و مترو

       


در ارتباط باشید