کلر و سولفور دو نمونه از محصولات جانبی دود هستند که با رطوبت هوا واکنش داده و موجب خوردگی تجهیزات میشود. طبق الزامات کمیسیون فدرال آمریکا (FCC) 95% آسیبی که حریق بر روی تجهیزات الکتریکی باقی میگذارد ناشی از خوردگی است. بنابراین شناسایی و مهار اینگونه حریقها در کمترین زمان ممکن از اهمیت بالایی برخوردار است.
گرد غبار و آلودگی:
گرد و غبار موجود در پستهای فرعی و اتاقهای سوئیچ میتواند بر عملکرد دتکتورهای سیستم اعلام حریق (آشنایی با انواع سیستمهای اعلام حریق) آسیب بزند. این امر نه تنها کارایی این تجهیزات را کاهش داده که ریسک آلارمهای مزاحم را نیز افزایش میدهد.
عدم حضور نیروی انسانی در سایت:
عموما در این قبیل سایتها نیروی انسانی فعالی حضور ندارد که فوری و در لحظه به حریق پاسخ دهد.
جریان شدید هوا:
جریان شدید هوای تولید شده توسط سیستمهای تهویه و فنهای خنک کننده، دود حاصل از حریق را رقیق میکند و این امر شناسایی حریق را دشوار میکند.
آلارمهای مزاحم:
حضور آلایندههای محیطی آلارمهای مزاحمی بر روی تجهیزات ایجاد میکند این آلارمهای کاذب میتواند سیستم اطفای حریق (به عنوان نمونه اسپرینکلرهای رایزر خشک) نصب شده در یک فضا را فعال کرده و علاوه بر آسیب جدی بر تجهیزات، هزینههای گزافی نیز برای پروژه در پی داشته باشد.
راهکار:
دتکتورهای نمونهبردار گزینه مناسبی برای حفاظت از پستهای الکتریکی فرعی و اتاقهای سوئیچ محسوب میشوند. دتکتورهای نمونهبردار به طور پیوسته از هوای محیط نمونهبرداری میکنند.
هیچگونه محدودیتی برای مکان قرار گیری این نقاط نمونهگیری وجود ندارد، میتوان این نقاط را در نزدیکی تجهیزات پرخطر و در مسیر احتمالی حرکت دود قرار داد تا عملیات تشخیص در سریعترین حالت ممکن انجام شود.
در داخل محفظه دتکتورهای نمونهبردار یک فیلتر قابل تعویض قرار دارد که از ورود گرد و غبار به داخل دتکتور جلوگیری میکند. برای محیطهایی با آلودگی بیشتر میتوان عملیات فیلتراسیون را در دو مرحله انجام داد.
عملکرد دتکتورهای نمونهبردار هوای برند یوروفایر را میتوان از دور نیز نظارت کرد. واکنش این سیستم را میتوان به صورت چندین آلارم چند مرحلهای برنامهریزی کرد. آلارمهای اولیه میتوانند هشدار تشخیص باشند و آلارمهای بعدی سیستم اطفا را فعال کنند. به این ترتیب میتوان حریقهای بالقوه را قبل از فعالسازی سیستم اطفا شناسایی کرد.